Café P 20/11/2019 Nabespreking

Op woensdagavond 20 november was het weer verzamelen geblazen voor een nieuwe Café P.  Deze keer was het onderwerp ‘Inzichten over psychose en autisme’.  Dit thema leeft momenteel erg sterk in de actualiteit van de dagelijkse zorg voor mensen met een psychotische kwetsbaarheid. De opkomst was hierdoor ook mooi, en zorgde voor een goed gevulde Koek en Ei.

Spreker van dienst was Francis Pascal Claes, psycholoog van CGG Waas en Dender.  Via een erg lijvige diapresentatie bracht hij heel wat elementen samen m.b.t. psychose en autisme, die toch veel raakvlakken met elkaar hebben.  Er werden eveneens een aantal struikelblokken uitgelicht, waar we met z’n allen zo vaak en onbedoeld over vallen.  Met een aantal praktische en pragmatische suggesties werd iedereen opnieuw op pad gestuurd om hoopvol en vol vertrouwen verder te timmeren aan goede zorg voor deze doelgroep.  Een geslaagde laatste editie van dit jaar!

Een digitale versie van de presentatie rond autisme en psychose (en een korte toelichting over de sociale kaart rond dit thema) kan u hieronder terugvinden.

Nog vers van de drukpers werd ook de nieuwe folder voor Café P 2020 meegegeven.

Deze zal verder verspreid worden.  U bent bij deze alvast van harte uitgenodigd op een van de volgende edities.

Foto’s afgelopen Café P

Download hier de presentatie

Delen: